Taustaa

Heippa! Olen Anniina ja syön paljon kasvisruokaa. Alunperin syynä kasvisruoan suosimiseeni olivat lihansyönnin ympäristövaikutukset, mutta tykkään kyllä myös eläimistä ja kasvisruoasta. Tein Vegevalmennus-blogin, jotta kasvisruoasta kiinnostuneet internettiläiset voisivat oppia lisää kasvisruoanlaitosta. Idea sai alkunsa kavereistani, jotka kyselivät minulta kasvisruokareseptejä. Oli helpompi laittaa ne tänne kuin jakaa niitä kaikille erikseen. Varsinaisen Vegevalmennuksen ajoitan lokakuulle Lihattoman lokakuun hengessä.

Hyvien ja toimivien reseptien lisäksi moni kokee haastavana uusien ainesosien käyttämisen ja ylipäätään löytämisen kaupasta. Koitan siksi antaa vinkkejä myös raaka-aineisiin liittyen. Valmennuksen myötä on helppoa lisätä uudenlaisten ainesten määrää omassa ruoanlaitossa.

Vegevalmennus alkaa 1.10 ja kestää neljä viikkoa. Joka viikolle on seitsemän uutta reseptiä, joita voit siis kokata sen verran, että pystyt syömään samaa ruokaa kerran päivällisellä ja kerran lounaalla. Jaan myös ideoita päivän muita ruokia varten. Jokaisen viikon resepteistä olen erikoismerkinnyt kolme reseptiä: yhden nopean, yhden fancyn eli erityisen hyvän mutta enemmän aikaa vaativan sekä yhden suosikiksi nousseen reseptin. Kannustan kokeilemaan kaikkia reseptejä, mutta pienikin lisäys kasvisruokailussa on askel eteenpäin, joten älä lannistu, jos et pysty tekemään nyt heti kaikkea. Blogi jää paikoilleen lokakuun jälkeenkin.

Internetistä löytyy paljon tietoa kasvis- ja vegaaniruokavaliosta, ja kannustan kiinnostuneita hyödyntämään sitä. Esimerkiksi THL:n selkeä infopaketti vegaaniruokailusta löytyy täältäVegaaniliiton sivuilla on myös hyvää tietoa ja muun muassa esimerkkiateriat yhdelle päivälle. Koska tietoa on paljon muualla, keskityn blogissa vain ruoanlaittoon.

Vegevalmennuksen resepteistä osa on edullisempia toteuttaa kuin toiset. Olen kuitenkin pyrkinyt valitsemaan reseptejä, joissa ei jatkuvasti tarvittaisi kalliita raaka-aineita, joten toivon, että mahdollisimman monella olisi taloudellinen mahdollisuus hyötyä Vegevalmennuksen ohjeista. Hankitut raaka-aineet jäävät toki käyttöön valmennuksen jälkeen, ja Vegevalmennuksen aikana onkin mahdollista kartuttaa kasvisruokailuun sopivaa ruoka-ainevarastoa.

Jos sinulla on kysymyksiä tai kommentteja, kommaa pois! Kiva, että olet täällä 🙂

IMG_5463
Yleensä näytän vähän vähemmän creepyltä, mutta kuuma curry sai naaman muikeaksi!
Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s