Vegevalmennuksen loppu

Kas näin elämme lokakuun viimeistä päivää! Lihaton lokakuu alkaa olemaan tältä vuodelta ohi, eikä se tänäkään vuonna ihan unholaan ollut jäänyt, sillä ruokamainoksiakin näkyi katukuvassa teemaan liittyen. Lokakuun isoin vegetapahtuma lienee Saarioisen uusi vegaaninen roiskeläppä, ja pizzoihin liittyvä suurtapahtuma on myös huominen, 1.11., kun ymmärtääkseni jokaisesta Suomen Kotipizzasta alkaa saada myös täysvegaanista juustoa pizzaansa. Lisäksi kuun aikana on ilmestynyt kauppoihin Pirkan kaurakerma, joka taitaa olla markkinoiden halvin vegekerma. Eteenpäin siis mennään edelleen!

Vegevalmennukseenkin osa teistä kuun aikana eksyi! Osa vierailijoista oli tutumpia kasviskokkauksen kanssa, osa taas oli laittanut kasviruokaa vähemmän. Toivon, että tietoa etsineet sitä löysivät ja kokeilivat uutta, ja reseptejä tarttui mukaan niille, jotka tarvitsivat lähinnä inspistä. Toivon blogin olleen kannustava eikä ahdistava ja tuputtava kasvisruokien vinkkipankki. Itsekin opin matkan varrella, kiitos kommentoijille! Lisäksi pääsin tavoitteeseeni olla ostamatta ainuttakaan rustiikkista pellavaliinaa tai korianteripuskaa kuvausrekvisiitaksi. Blogin suosituimmaksi reseptiksi nousi ehdottomasti Chocochilin tofua maapähkinävoikastikkeessa, joka on myös yksi omista suosikeistani.

Kuten olen blogissa aiemmin todennut, itselleni kasvisruokailu on etenkin ympäristövalinta. Helppoa juuri ympäristötietoinen veganismi ei ole, sillä se vaatii aika paljon tietoa eri vaihtoehdoista ja niiden ympäristövaikutuksista, ja joskus tätä tietoa voi olla vaikea saada. Lisäksi joillekin voi olla hankalaa päättää, ostaako suomalaista, ympäristölle raskaampaa tuotantoa vai ulkomaalaista, ympäristölle edullisempaa ruokaa. Onneksi kuitenkin nyrkkisääntönä voi pitää, että kasvisproteiinivaihtoehdot ovat lihavastineitaan ympäristöystävällisempiä. Lisäksi eri lihojen välillä on suuria eroja, joten esimerkiksi siipikarjan suosiminen on ympäristönäkökulmasta (ja myöskin terveysvinkkelistä) parempi vaihtoehto. Monen yllättää myös, että juuston ympäristövaikutukset ovat lähes yhtä suuret kuin peruslihoista suurimman päästötuottajan, naudanlihan. Juusto siis ohittaa kovaa päästöissä esimerkiksi sian- ja siipikarjanlihan. Ympäristöystävällinen ruoanlaitto on myös muita tekoja kuin raaka-ainevalintoja – täältä löydät Suomen Ympäristökeskuksen mainion pikaoppaan ilmastomyönteisempään ruokailuun.

Toivottavasti siis teistä moni jatkaa kasvisruokien kokkailua jatkossakin, oli syy sitten mikä tahansa. Uutta sisältöä Vegevalmennukseen ei varmaankaan tule, mutta reseptit jäävät nyt ainakin toistaiseksi tänne. Niihin voi siis halutessaan palata myöhemminkin (ja itse voin laiskuudessani jatkossa ohjata kyselevät kaverini tänne sen sijaan, että jakaisin yksitellen reseptejä eri ihmisille). Huolimatta siitä, keskityitkö blogissa lähinnä tiedon ja reseptien selailuun vai ryhdyitkö ihan kokkaushommiin, suurkiitokset vielä visiteeraamisesta kuun mittaan. Kokkausintoa kaikille pimenevään syksyyn!

img_7385jpgtoinenpieni
Tämän kuvan nappasin viime vuonna isänpäivävaelluksella Salamajärven kansallispuistossa. Vielä ehtii tällekin syksylle vaeltamaan!
Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s