Tajari luumupaistos

luumupaistospieni
Viimeistään tätä kuvaa ottaessa tuli piinallisen selväksi, ettei minusta koskaan tulisi ruokastylistiä.

Huippuhelppoa tajaria luumupiirakkaa valmistettiin jonkin suomalaisen naistenlehden mainoksessa olleella reseptillä ekaa kertaa Ranskassa vaihdossa, kun ihanat ranskalaiset luumut olivat puoli-ilmaisia ja supermehukkaita sesonkiherkkuja. Samanlaisia ihanan makeita luumuja on Suomesta ollut vaikeaa löytää, mutta koska tässä reseptissä luumut ovat keskeisessä asemassa, olisi niiden syytä olla edes kunnolla kypsiä. Tämä saattaa vaatia luumujen kypsyttelyä kotona, koska usein kaupan luumut ovat täällä tosi kovia. Gluteenitonta versiota tästä en ole vielä koittanut, mutta uskoisin, että vehnäjauhot voi huoletta vaihtaa gluteenittomaan jauhoseokseen.

Mielestäni on aina tietynlainen merkkipaalu, kun omani tai jonkun muun äiti ottaa esittelemäni reseptin käyttöönsä. Voin ylpeydellä sanoa, että olen pyynnöstä antanut reseptin hollantilaisen kaverini äidin käyttöön! Hurraa!

  • 250 g tummansinistä Keijua (tai voita)
  • 4,5 dl jauhoja
  • 2 dl fariinisokeria
  • 1 dl kidesokeria
  • 10 luumua (n. 750 g)
  • Tarjoiluun jäätelöä, (kasvipohjaista) vaniljakastiketta tai (kasvipohjaista) kermavaahtoa

Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen. Sekoita voi ja kuivat aineet taikinaksi ja laita hetkeksi jääkaappiin. Leikkaa luumut kahteen tai neljään osaan ja asettele voideltuun uunivuokaan. Ripottele taikina luumujen päälle. Paista uunin (keski- tai alatasolla) 30-45 minuuttia tai kunnes pinta on kauniin ruskea. Tarjoa lämpimänä tai haaleana vaniljajäätelön, vaniljakastikkeen tai kermavaahdon kanssa.


Jätä kommentti