Papupataa! – NOPEA

papupatapieni

Tämäkin resepti on Elina Innasen mainiosta Vegaanin keittiössä -kirjasta.

Aah, suosikkiruokaani mössöä! Tällä reseptillä valmistuu nopsasti joko kastikkeena tai muhennoksena syötävä papuruoka. Muhennosversiota varten kastiketta voi porisuttaa pitempään nesteen haihduttamiseksi. Myönnän käyttäneeni joskus kärsimättömänä Maizenaa, kun en ole jaksanut odottaa… Itse tykkään syödä tämän muhennoksena, jolloin reseptistä riittää kolmeen annokseen, kun käytän papuja hieman ohjetta suuremman määrän. Yksi vaihtoehto on myös sekoittaa esimerkiksi keitettyjä ohrasuurimoita maltillisesti kastikkeen sekaan, jolloin hiilareita ei tule niin paljon, mutta ruoka ei ole ihan yhtä tymäkkää. Tässä reseptissähän tarvitaan 1 dl kookosmaitoa, eikä tätä määrää oikeastaan saa ostettua ellei tee kookosmaitoa jauheesta, mutta ruokahävikkiä välttääkseen kannattaa vaikkapa pakastaa jäljelle jäävä määrä myöhempää käyttöä varten. Tärkeä vinkki: Alpron maustamaton Go On –soijarahka käy tosi kivasti tämän ruoan kylkeen tarjoiluvaiheessa heitettynä!

Näin tämä valmistuu:

  • 1 iso sipuli
  • 2 isoa valkosipulinkynttä
  • 1 punainen paprika
  • 2 tuoretta mietoa chiliä (tai chilitahnaa maun mukaan)
  • 1,5 rkl öljyä
  • 2 tl kuivattua timjamia
  • 2 tl jauhettua korianteria
  • 500 g tomaattimurskaa
  • 1 dl kookosmaitoa
  • 2 kasvisliemikuutiota
  • noin 5 dl erilaisia keitettyjä papuja (mieluummin vähän enemmän kuin vähemmän)
  • (maustamatonta Go on –rahkaa kaveriksi)
  • (lisäkkeeksi esimerkiksi ohrasuurimoita)
  • (lisäkesalaatti)

Hienonna sipulit. Kuutioi paprika ja hienonna chilit. Kuumenna öljy paksupohjaisessa kattilassa tai paistinpannulla. Lisää sipulit ja mausteet. Kuullota pari minuuttia ja sekoita paprikanpalat mukaan. Lisää sitten sekaan tomaattimurska, kookosmaito, kasvisliemikuutiot ja pavut. Hauduttele keskilämmöllä, kunnes paprikat ovat pehmenneet ja neste hiukan haihtunut.

Nosta kattila sivuun ja anna kastikkeen vetäytyä sillä aikaa kun lisäke kiehuu tai jatka hiljalleen kiehuttamista kunnes koostumus on sopiva. Tarjoa maustamattoman rahkan, salaatin ja mahdollisen hiilarilisäkkeen kera.

Advertisements

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s