Ostoslista, viikko 4

Viimeisen viikon ostoslista sisältää jälleen sekä erikseen aterioittain että master-ostoslistana tarvittavat ainekset. Ainekset riittävät neljän hengen aterioiden valmistukseen eli lista sisältää ne määrät, jotka viikon resepteistä löytyvät. Tällä viikolla master-listalla on erityisesti pituutta, koska erilaisia mausteita käytetään erityisen paljon. Outojen Ainesten Ensyklopediaan on tällä viikolla lisätty gluteenijauho ja savuaromi.

Seitania jerk-marinadilla

Taikina

  • 2,5 dl gluteenijauhoja
  • 1,25 dl gramjauhoja
  • 1 tl savupaprikajauhetta
  • 2 tl soijakastiketta

Keitinliemi

  • 2 kasvisliemikuutiota
  • 0,25 dl soijakastiketta
  • 0,25 dl balsamicoa

Jerk-marinadi

  • 0,5 sipuli silputtuna
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 1 rkl kuivattua timjamia
  • 1 tl jauhettua muskottipähkinää
  • 1,5 tl chilirouhetta
  • 1 tl maustepippuria
  • 0,5 tl jauhettua inkivääriä
  • 1/4 tl suolaa
  • 1/4 tl sokeria
  • mustapippuria myllystä
  • 1 limen mehu
  • 0,5 dl öljyä

Lisäksi lisäke seitanille

Linssitacot ja suklaamole

  • 2,5 dl puy-linssejä (tai vihreitä linssejä)
  • 1 sipuli
  • 1 iso valkosipulinkynsi
  • tuoretta chiliä maun mukaan
  • 3 rkl rypsiöljyä
  • 0,5 tl savupaprikajauhetta
  • 1 tl kuivattua oreganoa
  • 1 tl juustokuminaa
  • 1/4 tl kanelia
  • 5 dl kasvislientä
  • 0,75 dl kuorittuja manteleita
  • 0,5 dl rusinoita
  • 30 g tummaa suklaata (85%) paloina
  • 200 g maissia
  • (tuoretta korianteria)
  • pieniä tortillalättyjä

Lindströminpihvit härkiksestä

  • 2 punajuurta
  • 3 valkosipulinkynttä
  • 1 iso sipuli
  • 1 pkt härkistä
  • savusuolaa tai 1-1,5 tl suolaa ja savuaromia
  • 1-1,5  tl rouhittua mustapippuria
  • 1,5 dl kikherne- eli gramjauhoja (vehnäjauhotkin saattavat toimia, mutta eivät ole yhtä proteiinipitoisia)
  • rasvaa paistamiseen
  • perunamuusia tai muuta lisäkettä
  • (kastike; esim. ruskeakastike tai vegaaninen/ei-vegaaninen ranskankerma- tai kermaviilikastike)
  • (lisäkesalaatti)

Buddha bowl

Kasvikset

  • 4 rkl öljyä
  • 1 punainen sipuli
  • noin 800 g bataattia noin kahdeksaan palaan leikattuna, kuori tallella
  • noin 400-500 g parsakaalia, varsiparsakaalia tai tavallista, leikattuna sopiviin paloihin
  • 4 kourallista lehtikaalia, isot ruodot poistettuna
  • 0,5 tl suolaa
  • 0,5 tl pippuria

Kikherneet

  • noin 500 g kypsiä kikherneitä (paino ilman lientä)
  • 1 tl kuminaa
  • 1,5 tl chilijauhetta
  • 1,5 tl valkosipulijauhetta
  • 0,5 tl suolaa
  • 0,5 tl pippuria
  • 1 tl oreganoa
  • 0,5 tl kurkumaa

Tahinikastike

  • noin 100 g tahinia
  • 2 rkl siirappia (vaahtera-, agave- tai tavallista siirappia)
  • 1 sitruunan mehu

Papupata

  • 1 iso sipuli
  • 2 isoa valkosipulinkynttä
  • 1 punainen paprika
  • 2 tuoretta mietoa chiliä (tai chilitahnaa maun mukaan)
  • 1,5 rkl öljyä
  • 2 tl kuivattua timjamia
  • 2 tl jauhettua korianteria
  • 500 g tomaattimurskaa
  • 1 dl kookosmaitoa
  • 2 kasvisliemikuutiota
  • noin 5 dl erilaisia keitettyjä papuja (mieluummin vähän enemmän kuin vähemmän)
  • (maustamatonta Go on –rahkaa kaveriksi)
  • (lisäkkeeksi esimerkiksi ohrasuurimoita)
  • (lisäkesalaatti)

Syvän etelän linssimureke

  • 2,5 dl vihreitä huuhdottuja, kypsentämättömiä linssejä
  • 2 rkl murskattuja pellavansiemeniä ja 4 rkl vettä (tai esim. muutama ruokalusikallinen gramjauhoja)
  • 1 keskikokoinen sipuli, pilkottuna
  • 1 tl öljyä
  • 2,5 dl pika- tai tavallisia kaurahiutaleita
  • 2,5 dl tomaattimurskaa tai tomaattikastiketta
  • 1 tl valkosipulijauhetta
  • 1 tl kuivattua basilikaa
  • 1 tl kuivattua persiljaa
  • 0,5 tl suolaa
  • 0,25 tl mustapippuria
  • 0,6 dl BBQ-kastiketta
  • 2 rkl ketsuppia
  • lisäke, esim. perunamuusi
  • (kastike, esim. vegefraiche-pohjainen tartar)

Kvinoa-porkkanalaatikko

  • 1 kg porkkanoita
  • 2 dl kvinoaa
  • suolaa
  • 1 tl rypsiöljyä
  • 2 dl kaurakermaa
  • 2-3 tl fariinisokeria
  • ¼ tl muskottipähkinää
  • ripaus jauhettua neilikkaa
  • ripaus valkopippuria
  • (lisäkkeeksi esim. pastettua tofua ja salaattia)

Master-ostoslista

  • 4,5 sipulia
  • 1 punainen sipuli
  • 1 kg porkkanoita
  • noin 800 g bataattia
  • noin 400-500 g parsakaalia, varsiparsakaalia tai tavallista
  • 4 kourallista lehtikaalia, isot ruodot poistettuna
  • 2 punajuurta
  • 8 valkosipulinkynttä
  • 1 limen mehu
  • 1 sitruunan mehu
  • 1 punainen paprika
  • 2 tuoretta mietoa chiliä (tai chilitahnaa)
  • lisäke linssimurekkeelle ja lindströminpihveille, esim. perunamuusi
  • (lisäkesalaatti papupataan, kvinoa-porkkanalaatikolle ja lindströminpihveille)
  • (lisäke seitanille)
  • (tuoretta korianteria tacoihin)
  • 1,5 tl savupaprikajauhetta
  • 2 rkl kuivattua timjamia
  • 1,25 tl jauhettua muskottipähkinää
  • 1,5 tl chilirouhetta
  • 1 tl maustepippuria
  • 3-4 tl mustapippuria
  • ripaus valkopippuria
  • 0,5 tl jauhettua inkivääriä
  • 2 tl jauhettua korianteria
  • 2 tl kuivattua oreganoa
  • 2 tl juustokuminaa
  • 1/4 tl kanelia
  • 1,5 tl chilijauhetta
  • 2,5 tl valkosipulijauhetta
  • 0,5 tl kurkumaa
  • 1 tl kuivattua basilikaa
  • 1 tl kuivattua persiljaa
  • ripaus jauhettua neilikkaa
  • savusuolaa tai 1-1,5 tl suolaa ja savuaromia
  • 5 kasvisliemikuutiota
  • 0,35 dl soijakastiketta
  • noin 100 g tahinia
  • 0,25 dl balsamicoa
  • reilu 2 dl öljyä
  • 1 dl kookosmaitoa
  • 0,75 dl kuorittuja manteleita
  • 0,5 dl rusinoita
  • 2 dl kvinoaa
  • 2,5 dl gluteenijauhoja
  • 2,75 dl gramjauhoja
  • 2,5 dl puy-linssejä (tai vihreitä linssejä) keittämättömänä
  • 2,5 dl keittämättömiä vihreitä linssejä
  • noin 5 dl erilaisia keitettyjä papuja (mieluummin vähän enemmän kuin vähemmän)
  • 200 g maissia
  • noin 500 g kypsiä kikherneitä (paino ilman lientä)
  • noin 750 g tomaattimurskaa tai 500 g tomaattimurskaa ja 250 g tomaattikastiketta
  • pieniä tortillalättyjä
  • 2 rkl siirappia (vaahtera-, agave- tai tavallista siirappia)
  • 2-3 tl fariinisokeria
  • ripaus sokeria
  • 2 rkl murskattuja pellavansiemeniä ja 4 rkl vettä (tai esim. muutama ruokalusikallinen gramjauhoja)
  • 2,5 dl pika- tai tavallisia kaurahiutaleita
  • (lisäkkeeksi esimerkiksi ohrasuurimoita papupataan)
  • 0,6 dl BBQ-kastiketta
  • 2 rkl ketsuppia
  • 2 dl kaurakermaa
  • (kastike lindströminpihveille; esim. ruskeakastike tai vegaaninen/ei-vegaaninen ranskankerma- tai kermaviilikastike)
  • (kastike linssimurekkeelle, esim. tartar-kastike)
  • (maustamatonta Go on –rahkaa kaveriksi papupataan)
  • 1 pkt härkistä
  • (tofua lisäkkeeksi kvinoa-porkkanalaatikolle)
  • 30 g tummaa suklaata (85%) paloina, esim. Pirkan reilun kaupan tumma suklaa

Lisäksi: suolaa

JÄLKKÄRIT

Limoncello-minttusorbetti

  • 5 dl vettä
  • reilu 3 dl sokeria
  • 1,2 dl limoncello-sitruunalikööriä
  • 2,5 dl tuoretta sitruunamehua
  • 1,2 dl pilkottua tuoretta minttua
  • (karhunvatukoita ja sitruunansiivuja koristeluun)

Tajari luumupaistos

  • 250 g voita
  • 4,5 dl jauhoja
  • 2 dl fariinisokeria
  • 1 dl kidesokeria
  • 10 luumua (n. 750 g)
  • Tarjoiluun jäätelöä, (kasvipohjaista) vaniljakastiketta tai (kasvipohjaista) kermavaahtoa
Advertisements

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s