Buddha bowl

Englanninkielinen alkuperäisresepti kuvineen löytyy täältä.

Buddha bowl on kuumaa hottia vegaanisessa ja myös ei-vegaanisessa ruokasomessa juuri nyt. Pointti on se, että tehdään muutamaa erilaista ruoan osaa, laitetaan ne kulhoon, kaadetaan päälle kastiketta ja syödään pois – mieluusti ikkunalaudalla sadepäivänä istuen, käsissä itse kudotut ranteenlämmittimet, syvästi tässä hetkessä eläen. Eli vähän tulee puklua ajatuksesta suuhun tällaiselle ankealle realistille. Ruoka on silti hyvää. Tässä yksi ohje! Ja lehtikaalivinkkinä huomautan, että lehtikaalia voi myös pakastaa ja käyttää jäisenä esimerkiksi smoothiessa!

Huom! Myönnän, en ole testannut tupla-annoksen valmistamista, joten uuninpaistoajat ovat arvioita eli noin tuplat siitä, mitä alkuperäisessä reseptissä ohjeistetaan. Käytäthän siis uunissapaistoajoissa myös omaa harkintaa sen mukaan, miltä tuotos näyttää.

Kasvikset

  • 4 rkl öljyä
  • 1 punainen sipuli
  • noin 800 g bataattia noin kahdeksaan palaan leikattuna, kuori tallella
  • noin 400-500 g parsakaalia, varsiparsakaalia tai tavallista, leikattuna sopiviin paloihin
  • 4 kourallista lehtikaalia, isot ruodot poistettuna
  • 0,5 tl suolaa
  • 0,5 tl pippuria

Kikherneet

  • noin 500 g kypsiä kikherneitä (paino ilman lientä)
  • 1 tl kuminaa
  • 1,5 tl chilijauhetta
  • 1,5 tl valkosipulijauhetta
  • 0,5 tl suolaa
  • 0,5 tl pippuria
  • 1 tl oreganoa
  • 0,5 tl kurkumaa

Tahinikastike

  • noin 100 g tahinia
  • 2 rkl siirappia (vaahtera-, agave- tai tavallista siirappia)
  • 1 sitruunan mehu
  • 0,6-1,2 dl kuumaa vettä kastikkeen ohentamiseen

Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen ja laita bataatit ja sipulit leivinpaperille. Roiski päälle öljyä varmistaen, että bataattien sisäpuoli on täysin öljyn peitossa. Laita bataatinpalat kuori alaspäin leivinpaperille. Paista noin 20-25 minuuttia, käännä sitten bataatit ja lisää mukaan parsakaali. Laita parsakaalin päälle hieman öljyä, suolaa ja pippuria. Paista 15-20 minuuttia ja lisää sitten öljyllä, suolalla ja pippurilla maustettu lehtikaali. Laita uuniin vielä noin 10 minuutiksi.

Uunikasvisten valmistuessa lämmitä öljyä pannulla. Sekoita keskenään kikherneet ja mausteet ja heitä ne lämmenneelle pannulle. Sekoita usein. Jos kikherneet ruskistuvat liian nopeasti, vähennä lämpöä. Jos taas ne eivät ruskistu, käännä lämpöä kovemmalle. Paistoaika voi olla noin 10 minuuttia korkeahkolla kesilämmöllä.

Valmista kastike sekoittamalla vispilän avulla tahini, siirappi ja sitruunamehu. Lisää kuumaa vettä kunnes koostumus on kastikemainen.

Pilko bataatit sopiviksi suupaloiksi. Jaa kasvikset kulhoihin ja kaada päälle kikherneet ja kastike.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s