Porkkanapihvit

porkkanapihvitpieni

Tämän porkkanapihviresepti on hieman muuttunut vuosien varrella, mutta alkuperäinen versio syntyi aikanaan iltana, kun ihmisiä kerääntyi meille yllättäen illalla, ja piti keksiä jotain halpaa ja kivaa ruokaa. Silloin pihvit laitettiin hampparintäytteeksi, mutta yhtä hyvin ne maistuisivat esimerkiksi perunamuusin ja hummuksen sekä salaatin kanssa. Esimerkiksi kirsikkatomaatit kävisivät kylkeen mukavasti.

  • 1 kg porkkanaa
  • 1 sipuli
  • 1-1,5 tl mustapippuria
  • 2 tl suolaa
  • 2 dl gram- eli kihernejauhoja
  • 2 tl timjamia
  • 2 rkl öljyä
  • kukkurallinen rkl tahinia
  • + perunamuusia ja/tai hummusta, salaattia

Kuori ja raasta porkkanat. Pilko sipuli. Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää joukkoon porkkanaraaste, sipuli, öljy ja tahini ja muotoile seoksesta ohuehkoja pihvejä leivinpaperin päälle. Paista niitä 200 asteessa kunnes ne ovat kypsiä. Käännä pihvejä kerran paiston aikana.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s