Brownie-mukikakku

mukikakkupieni

Kun löysin tämän supernopeasti mikrossa valmistuvan mukikakun reseptin aikoinaan netistä tällaisena kuvatiedostona, sekosin, ja tein näitä joka päivä ainakin viikon ajan. Samalla hienosäädin reseptiä vaihtaen hienon sokerin tomusokeriksi ja vähentämällä hieman mikrotusaikaa. Lopputulos riippuu tietysti aina hieman mikrosta, mutta se testailukin on aika kivaa hommaa, kun yleensä tuotos on aina mukavaa syötävää. Lisäksi mukikakun ainekset löytyvät usein valmiiksi kaapista. Tässä siis resepti – ole varuillasi.

  • 60 ml (tomu)sokeria
  • 60 ml vehnäjauhoja
  • 2 rkl kaakaojauhetta (sokeroimatonta)
  • ripaus suolaa
  • 2 rkl ruokaöljyä
  • 3 rkl vettä
  • (jäätelöä tai kermavaahtoa)

Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää vesi ja ruokaöljy ja sekoita huolellisesti. Lämmitä mikrossa täydellä teholla 1 min 30 s – 1 min 40 s. Nauti lämpimänä – tämä leivos ei pääse edukseen kovin jäähtyneenä. Parhaimmillaan mukikakku on jäätelön tai kermavaahdon kanssa tarjoiltuna.

Advertisements

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s