BONUSRESEPTI: hummus

hummuspieni

Hummus on monen vegaanin peruskamaa. Sitä voi laittaa leivän päälle, siihen voi dipata kasviksia, ja sitä voi syödä myös monen lämpimän ruoan kaverina – esimerkiksi tämän viikon porkkanapihvien ja kikhernelättyjen kanssa. Hummusreseptejä on paljon erilaisia, esimerkiksi tämä Sandro-ravintolan perustajan monivaiheisempi resepti, mutta tässä on yksi hyvin yksinkertainen hummusohje, jolla valmista tulee vähän nopeammin. Resepti on Chocochili-blogin pitäjän, Elina Innasen, Vegaanin keittiössä -kirjasta.

Mikäli aiot tehdä tällä viikolla jäätelöä, muista ottaa tölkkikikherneiden liemi talteen!

  • 4 dl keitettyjä kikherneitä (eli suoraan purkista tai itse keitettyjä)
  • 2-3 rkl tahinia
  • 1 sitruunan mehu
  • 0,5 dl vettä
  • 0,25 dl oliiviöljyä (myös rypsiöljy käy, jos oliiviöljyä ei ole)
  • 0,25-0,5 tl suolaa

Mittaa kaikki aineet korkeareunaiseen astiaan ja soseuta tasaiseksi sauvasekoittimella. Lisää oliiviöljyä, kunnes hummuksen koostumus on sopiva. Mausta suolalla.

Advertisements

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s