Viikko 2 – maitotuotteista vegaanisiin vaihtoehtoihin

Lauantaina alkavalla Vegevalmennuksen viikolla kaksi pääset halutessasi testaamaan kasvipohjaisia vaihtoehtoja maitotuotteille ja toisaalta tekemään ruokaa esimerkiksi linsseistä, jotka tuovat pehmeyttä ja täyteläisyyttä ruokiin ilman välttämätöntä tarvetta maitotuotteille tai niiden vegeversioille. Maitotuotteiden vegevaihtoehtojen käyttö saattaa tuntua vielä pidemmälle menemiseltä kuin pelkän lihan korvaaminen kasvisvaihtoehdoilla, sillä prioriteetti on yleensä lihan poistaminen, ei maitotuotteiden vaihtaminen. Vegaanisten vaihtoehtojen käyttäminen maitotuotteissa on kuitenkin usein itse asiassa lihan korvaamista helpompaa. Lisäksi maitotuotteet voi silti korvata vegaanivaihtoehdolla, vaikka ruoassa olikin lihaa. Itse tein juuri tunturissa perunoille hirvenlihanötkötistä kastikkeen, jossa kaurakerma ei säikähtänyt kuolleen hirven seuraa. Lapin-reissun seurauksena muuten ruokalistalle piti myös saada inanen vaikutteita napapiiriltä, ja siksipä lämpimiin voileipiin eksyi – viikon maitoteeman hengessä tietty – uutta tuttavuuttani puolukkamajoneesiä.

img_0205pieni
Koska mulla ei ole kuvaa hirvinötköttikastikkeesta, tässä teille kuva toisen päivän säästä minivaelluksella Pallaksella.

Kaksi tämän viikon resepteistä vaatii hieman valmistautumista: lämpöisten voileipien täytteenä käytettävien punasipulien marinoituminen kestää vähintään useamman tunnin ja linssipyörykkätaikinan tulee saada levätä vähintään puoli tuntia, mutta sen voi tehdä valmiiksi jo vaikka vuorokautta aiemmin. Otathan siis tämän huomioon ateriasuunnittelussa!

Mikäli haluat tutustua paremmin vegaanisiin maitotuotteisiin ja ehkäpä koittaa niistä jotain uutta tällä viikolla, voit lukea uunituoreen, tiiviin postaukseni aiheesta täällä. Tämän viikon ostoslistan löydät täältä.

Viikolla kaksi Vegevalmennuksessa kokataan siis:

Lapin-reissulaisen lämpöiset voileivät (Huom! Punasipuli vaatii vähintään muutaman tunnin marinoitumisajan.)

Soijakorma

LinssikeittoNOPEA

Kasvis-papumuhennos Jamie Oliverin tapaanSUOSIKKI

Linssipyörykät ja kermainen pinaattikastike (Huom! Pyörykkätaikina tarvitsee vähintään puolen tunnin tekeentymisajan.)

Linssi-punajuurilaatikko

Kesärullat – FANCY

Jälkkärit:

köyhät ritarit

suklaapäällysteiset keksitaikinapallerot

 

Mikäs fiilis on ensimmäisen viikon ruoista? Mitä olet laittanut?


Jätä kommentti