Linssikeitto – NOPEA

Hahaa, tervetuloa linssikeittosivulle, sinut on haastettu! Linssikeitto on mahtava nopeasti valmistuva ruoka, jonne voi lisätä niin nahistuneet parpikat kuin vaikka aurinkoikuivattujen tomaattien jämät ensimmäisen vegevalmennusviikon makaronilaatikosta. Siksipä haastankin sinut testaamaan itse linssikeiton valmistamista haluamistasi raaka-aineista!

Itse teen linssikeiton useimmiten punaisista linsseistä, koska ne eivät vaadi liottamista vaan pelkän huuhtelun, ja ne kypsyvät kymmenessä minuutissa. Linssien lisäksi linssikeiton ”peruspohjaan” laitan kuullotettua sipulia, valkosipulia, kasvisliemikuution ja ihan lopuksi ennen tarjoilua pienen lorauksen etikkaa (balsamicoa, puna- tai valkoviinietikkaa, omenaviinietikkaa… en ole kranttu). Maltti on valttia lorauksen määrän kanssa 🙂 Ja väkiviinaetikkaa en ole uskaltanut koittaa! Etikan voi korvata myös sitruunalla, mutta tykkään erityisesti etikasta. Etikan tai sitrusmehun lisääminen kasvisruokiin on melko tavallista, sillä ne tasapainottavat hyvin kasvisten makeutta, kannattaa testata!

Peruspohjan lisäksi laitan tilanteen mukaan sekaan esimerkiksi pieneksi pilkottua porkkanaa, (uunissa paahdettua tai sipulin kanssa paistettua) parikaa, myskikurpitsaa tai muita kasviksia, tomaattimurskaa tai -pyrettä, tavallista vegekermaa tai kookoskermaa sekä mausteita, kuten cayennepippuria, jauhettua korianteria, juustokuminaa eli jeeraa, jauhettua paprikaa ja mustapippuria. Keiton voi soseuttaa tai olla soseuttamatta, ja sen päälle saataan laittaa vaikka paahdettuja ja maustettuja kirkherneitä, paahdettuja pilkottuja saksanpähkinöitä tai Sriracha-chilikastiketta – tai vaikka kaikkia näistä. Go On -soijarahka käy varmasti kivasti tämänkin keiton päälle heitettynä.

Nyt siis on sinun aikasi testata makusi mukaan tehtyä linssikeittoa! Käytettävien linssien määrä riippuu siitä, miten paljon laitat muita aineksia, mutta maksimissaan 1 desi linssejä per ruokailija pitäisi olla tarpeeksi. Vettä voit laittaa ensin kolme kertaa linssien tilavuuden verran ja sitten lisätä tarpeen mukaan. Tomaattimurska tietenkin vähentää veden tarvetta.

Varaa siis esimerkiksi joitakin seuraavista aineksista:

  • 3-4 dl punaisia linssejä
  • 1 sipulia
  • 1-3 valkosipulinkynttä
  • 1-2 kasvisliemikuutiota
  • sitrusmehua tai etikkaa
  • mausteita tai maustetahnoja
  • kermaa
  • tomaattimurskaa tai -pyrettä (mastamatonta tai maustettua)
  • kasviksia
  • siemeniä, pähkinöitä, chilikastiketta yms. päälle ripoteltavaksi

(Jos alkoi ahdistaa tämä vapauden määrä, voit tukeutua esimerkiksi tähän perusreseptiin.)

Lopputulos voi kännykällä napattuna näyttää esimerkiksi tällaiselta:

linssikeitto

 

Koitiko? Mitä laitoit sekaan?

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s