Kesärullat – FANCY

Resepti täällä.

Okei, jos teit ensimmäisellä viikolla kaalikääryleitä, saatat pitää hieman liiallisena rullailua tällä viikolla. Älä kuitenkaan säikähdä, sillä tämä resepti ei ole yhtä työläs kuin kaalikääryleet (ja on varmasti eri makuista!), joskin rullailu saattaa vaatia hieman testailua. Olemme kuitenkin testanneet monenlaisilla näpeillä, ja aina on syötäviä rullia saatu aikaan!

Kesärullat ovat hieman kaveriaan kevätrullia harvinaisempi näky Suomessa. Kesärullia ei uppopaisteta, vaan sisältö kääritään kostutettuihin riisipapereihin ja ne syödään sellaisenaan. (Riisipapereiden paksuudesta riippuen voit käyttää halutessasi kahta paperia päällekkäin, jos rullaus tuntuu niin helpommalta.) Vaikka toki makuun vaikuttaa myös rullien sisältö, erityinen taika on tässä rullien dipissä. Siksi suosittelenkin paksua maapähkinäsoossia tylsemmän, hyvin nestemäisen kastikkeen sijaan, jota myös usein näkee näiden kaverina. Täysin vegaanisessa dipissä kalakastikkeen voi korvata esimerkiksi soijakastikkeella.

Linkkaamassani reseptissä ei laiteta rulliin mitään proteiinia, mutta itse laittaisin sekaan esimerkiksi kypsentämätöntä marinoitua tofua tai esimerkiksi Alpron à la minute –tofupaloja, jotka on valmiiksi paistettu. Tämä tekee ruoasta tukevampaa. Mikään muu kuin perinteet ei tietenkään estä käyttämästä rullissa esimerkiksi maustettuja kikherneitä, tabboulehia tai vaikkapa (kasvisliemessä keitettyä tai muilla mausteilla maustettua) kvinoaa! Mukaan voit myös laittaa reseptin ulkopuolelta haluamiasi kasviksia kuten porkkanaraastetta tai paprikasuikaleita. Katso, mitä kaapista löytyy!

Muista, että rullat tarttuvat helposti toisiinsa, joten älä pinoa niitä ainakaan kovin moneen kerrokseen päällekäin.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s