Kasvis-papumuhennos Jamie Oliverin tapaan – SUOSIKKI

Tämä resepti on ihana! Parhaimmillaan se on nautittuna kaikkien lisäkkeiden – nachojen, guacamolen ja go on –rahkan tai muun vastaavan kanssa tarjoiltuna – mutta se menee hyvin sellaisenaankin tai soijajugun kanssa, jota usein kaapista löytyy. Näillä aineksilla lopputulos on melko tulinen, joten miedomman ruoan ystävät voivat huoletta vähentää chilin ja cayennepippurin määrää. Alkuperäinen resepti on Jamie Oliverin, ja voit hyvin lukea sen linkin takaa, mutta käänsin sen kuitenkin vielä tähän, jos joku käyttää mieluummin suomenkielistä reseptiä. Jamie saa tämän chilin ilmeisesti valmiiksi tunnissa, mutta itselläni kyllä hurahti vähän pidempään.

4 annosta

  • 500 g bataattia
  • 1 tl cayennepippuria, lisäksi hieman bataattien päälle ripoteltavaksi
  • 1 kukkurallinen tl kuminaa, lisäksi hieman bataattien päälle ripoteltavaksi
  • 1 tl kanelia, lisäksi hieman bataattien päälle ripoteltavaksi
  • suolaa
  • rouhittua mustapippuria
  • öljyä
  • 1 sipuli
  • 1 punainen paprika
  • 1 keltainen paprika
  • 2 valkosipulinkynttä
  • nippu tuoretta korianteria
  • 1 tuore punainen chili
  • 1 tuore vihreä chili
  • 800 g papusäilykkeitä (paino liemineen)
  • 800 g tomaattimurskaa
  1. Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen.
  2. Kuori bataatti ja pilko suupalan kokoisiksi paloiksi. Ripottele niiden päälle hieman cayennepippuria, kuminaa, kanelia, suolaa ja pippuria. Roiski päälle vielä vähän oliiviöljyä ja sekoita paloja niin, että öljy ja mausteet levittyvät niiden päälle. Laita ne uunipellille ja laita sivuun.
  3. Kuori ja pilko sipuli karkeaksi silpuksi. Puolita paprika, poista niistä siemenet ja pilko ne suurehkoiksi paloiksi. Kuori ja hienonna valkosipuli.
  4. Revi korianterin lehdet irti varsista ja laita lehdet sivuun. Pilko sitten varret hienoksi silpuksi. Poista chileistä siemenet ja pilko nekin pieneksi silpuksi.
  5. Laita bataatit uuniin 40 minuutiksi tai kunnes ne ovat pehmeitä ja saaneet rusketusta.
  6. Laita sillä aikaa paistinpannu neloselle lämpenemään ja lisää loraus öljyä. Lisää sipuli, valkosipuli ja paprikat ja paista 5 minuuttia.
  7. Lisää korianterinvarret, chili ja mausteet, ja paista vielä 5-10 minuuttia tai kunnes ne ovat pehmenneet. Sekoita seosta muutaman minuutin välein.
  8. Valuta pavut ja heitä ne sekä murskatut tomaatit sekaan. Sekoita hyvin. Kun seos kiehuu, alenna lämpöä ja jätä seos kuplimaan hitaasti 25-30 minuutiksi tai kunnes se on keittynyt tarpeeksi kasaan. Pidä seosta silmällä ja lisää siihen hieman vettä, jos se muuttuu liian paksuksi.
  9. Sekoita sekaan paahdetut bataatit ja suurin osa korianterinlehdistä. Tarkista suola ja pippuri.
  10. Ripottele viimeiset korianterinlehden päälle ja tarjoile kermaviilin/Go on –rahkan/soijajogurtin/muun vastaavan, guacamolen ja tortillasipsien kanssa.
Advertisements

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s