Tofua maapähkinäkastikkeessa – SUOSIKKI

Resepti löytyy Chocochili-kasvisruokablogista.

(Huom! Resepti on kahdelle hengelle – tuplasin tarvittavat ruoka-ainemäärät kauppalistaan.)

Tätä suosikkireseptiä varten piti tilata suomalaisten vieraiden mukana Ketjap manis -soijakastiketta ruoka-aineiden erämaahan, Mongoliaan! En ole vielä keksinyt kastikkeelle mitään muuta käyttöä kuin tämän reseptin, mutta pullo on melko pieni ja tulee helposti tälläkin reseptillä tyhjättyä. Reseptissä käytetään kevätsipulia, mutta mikäli et halua ostaa nippua kevätsipulia tätä reseptiä varten, voit käyttää sen sijaan esimerkiksi yhden pienen hienoksi silputun punasipulin. Makunystyröiltään hienostuneet lukijat saattanevat pitää tätä barbaarisena muunnoksena, mutta mulle se toimii!

Tulisena kastikkeena on tässä käytetty makeahkoa Srirachaa, jota saa nykyään isoista marketeistakin sekä etenkin etnisistä kaupoista. Sriracha on ihan kätevä muutenkin ruoanlaitossa ja ruoan päälle (tai vaikka sinne wrappiin) roiskuteltuna, ja sitä käytetään tulevina viikkoina muissakin resepteissä. Voit toki koittaa korvata sen tässä reseptissä jollain muulla hot saucella, mutta en osaa yhtään sanoa, miten se toimii. Jos vaihdat, muista pitää erot tulisuudessa mielessä, kun mietit määriä!

Toivottavasti tykkäät tästä suhteellisen nopeasta indonesialaistyyppisestä ruoasta. Itse kärsin, kun jouduin jakamaan sen Mongoliassa muiden kanssa saatuani vihdoin pienen pullon kriittistä ainesosaa rahdautettua toiseen maanosaan…

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s