Makaronilaatikko

Tästä pääset reseptiin.

Makaronilaatikko soijarouheella on helposti lähestyttävien kasvisruokien ykkönen, ja moni on saattanutkin siihen jo ruokapöydässä törmätä. Tässä reseptissä lisämaustetta lootaan tuovat aurinkokuivatut tomaatit. Jos et halua käyttää niitä, voit koittaa maustaa laatikon sen sijaan esimerkiksi noin arviolta 0,5-1 ruokalusikallisella savupaprikajauhetta, mutta aurinkokuivatut tomaatit kyllä omasta mielestäni sopivat ruokaan tosi kivasti. Makaroneiksi kannattaa valita täysjyvävaihtoehtoa. Reseptissä puhutaan kuorettomista tomaateista liemineen, eli ymmärtääkseni kyseessä ovat siis säilötyt tomaatit, joita myydään juurikin noissa 400 gramman tölkeissä.

Itse sekoitin makaronilaatikon päälle kaadettavaan kermaan ehkä noin desin oluthiivahiutaleita, jotka tekevät kermaa paksummaksi ja juustoisemmaksi. Oluthiivahiutaleita käytetäänkin vegaaniruokavaliossa usein juustomaisen koostumuksen saamiseksi kastikkeisiin, dippeihin tai esimerkiksi pizzojen vegejuustoon. Oluthiivahiutaleet on listattu myös Outojen Ainesosien Ensyklopediassa. Ilman niitäkin kuitenkin pärjäät hienosti!

Makaronilaatikon päälle voikin sitten halutessaan töräyttää ketsuppia tai vaikka Srirachaa, jos tykkää tulisuudesta. Slurp!

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s