Kaalikääryleet – FANCY

Tämän reseptin mukaisesta annoksesta tulee noin kahdeksan annosta, eli kutsu kaverit syömään tai puolita resepti. (Mutta kun kerran hommaan lähdet, suosittelen tekemään ison kasan!)

Eikö olekin mukavaa olla aikuinen, kun voi syödä kaalikääryleitä? Toisaalta monen ongelmana on oman henkilökohtaisen kaaliongelman ratkettua oman jälkikasvun kaaliongelma. Meidän taloudessa joka tapauksessa syödään näitä syötäviä kääryleversioita hyvillä mielin ja tuputetaan muillekin.

Nyt on siis ensimmäisen viikon ensimmäisen fancy-ruoan aika! Varaa tähän hommaan aikaa useampi tunti. Tässä ohjeessa neuvotaan käytettäväksi varhaiskaalia, mutta itse käytin kerä- eli valkokaalia. Etenkin jos valitset samoin, neuvoisin heti alussa irrottamaan kaikki kääryleiden käärimiseen tarkoittamasi lehdet kaalipallosta ja varovaisesti keittämään irrotettuina, sillä koko sen kaalin keittäminen vaatii jukelittoman kattilan ja loputtomasti aikaa. Lehdethän kehotetaan keittämään niin kypsiksi, että ovat kauttaaltaan kypsiä. Itse en oikein tiennyt, miten kypsiä niiden paksujen ruotokohtien pitäisi olla, ja että pitäisikö niidenkin muuttua ihan läpikuultaviksi. Vastaus: ei tarvitse, mutta älä nyt silti ala liialti hätäilemään. Lehdethän laitetaan joka tapauksessa vielä uuniin, jossa ne hieman vielä kypsyvät. Pääasia on, että keittämisen jälkeen lehdet suostuvat käärittäviksi ja pysyvät käärittyinä.

Ja kun nyt olet hommaan lähtenyt, niin jos teet reseptin alkuperäisessä muodossaan, suosittelen kutsumaan ison, kaalikääryleitä arvostavan, porukan syömään, sillä tällaisenaan tästä reseptistä riittänee ainakin kahdeksalle syöjälle! Ja varaa tarpeeksi puolukkahilloa, sillä sitä kuluu! Smaklig måltid!

P.S. Tähän reseptiin liität kätevästi myös metsäretken – puolukkaa on metsässä tänä vuonna runsaasti! Poimi vaikka vain sen verran, mitä kääryleiden kanssa tarvitset.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s