Jälkkärit, viikko 1

Jälkkäri 1:

banaaninapitpieni

 

Banaani-suklaa-maapähkinävoinapit

Tämä simppeli herkku valmistuu nopeasti, eikä ainesten sekoittumisesta kasaamisvaiheessa tarvitse ressaantua – sekaisin kaikki suussa menee kuitenkin! Mikäli et tykkää maapähkinävoista, voit jättää sen pois tai miksei koittaa korvata sen vaikkapa mustikkahillolla tai -marmeladilla. Voit valmistaa nappeja pakastimeen jo esimerkiksi edellisenä päivänä ennen tarjoilua. Anna niille joka tapauksessa ainakin tunti aikaa pakastua ennen tarjoilua. Älä murehdi banaanin kovettumisesta kivikovaksi pakastimessa, sillä banaani säilyy jäätyneenäkin jäätelömäisen pehmeänä ja siten helposti mussutettavana. Vaikkei tämä nyt mitään terveysruokaa olekaan, niin ei ehkä ihan siitä epäterveellisemmästä päästä, joten napaan vaan! Tästä reseptistä tulee noin 12 palaa nannaa.

Tarvitset:

  • 1 iso banaani
  • 80 grammaa tummaa suklaata
  • maapähkinävoita
  • (koristeeksi pähkinää, kuivattuja marjoja, tms.)

Siivuta banaani noin 12 osaan. Sulata suklaa varovasti mikrossa tai vesihauteessa sekoitellen välillä (mitä kuumempaa suklaa on, sitä helpommin se valuu ja sitä ohuemmaksi kerros muodostuu, eli halutessasi voit testailla hieman kuumuusastetta). Laita banaaniviipaleet lautaselle, pienelle leivinlaudalle tai muulle alustalle, jonka saat mahtumaan pakastimeen. Laita banaanin päälle lusikalla haluamasi määrä maapähkinävoita ja valuta päälle suklaata maun mukaan. Voit joutua hieman avittamaan suklaan valumista, jolloin se saattaa hieman sekoittua maapähkinävoin kanssa, mutta se ei haittaa. Jos haluat, voit laittaa nappien päälle koristeeksi esimerkiksi pähkinän tai pähkinärouhetta, kuivatun mansikkaviipaleen tai vaikkapa suolakalakeksin. Itse tajusin asian vasta valokuvatessani. Itse söin nämä kylminä (jep, 11/12 itse), koska tykkään kylmästä suklaasta.

Jos palat eivät pakastuksen jälkeen meinaa irrota alustastaan, voit läpsiä kädellä kuumaa vettä alustan alapuolelle, mikä lopulta sulattaa napit irti alustasta.

 

Jälkkäri 2:

Chocochilin appelsiini-suklaavanukas. Muista ostaa pehmeää tofua, ei kiinteää! Jalotofun pehmeää tofua löytyy useimmiten tavallisistakin marketeista.

Advertisements

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s